One in a million

Alla inlägg under mars 2020

Av Sarplaninac - 26 mars 2020 07:06

Under gårdagen höll jag mest på med hönsgården, lagade en dörr, flyttade gångjärnen och satte fast nätet igen. Det tog halva dagen på grund av att jag alltid måste leta efter allting, typ var är just den bitsen jag behöver till skruvdragaren, och var är nu skruvarna, och sågen, jag svär att den hängde där på sin krok i verkstan i förra veckan, men nu är den mirakulöst borta, som uppslukad av ett svart hål.

 

När jag äntligen hittat det jag behöver, så är det någon annan som behöver något av mig, dotter, valpar eller telefonen ringer, och så kommer jag av mig.

 

Men till slut så. Nu är det klart så hönsen kan vara ute på båda sidorna i hönsgården.

 

Efter det var de kväll och dags för den obligatoriska promenaden i den dunkla och magiska skogen.

   

Vid det här laget var jag hyfsat trött faktiskt, och när vi kom fram till vår plats i skogen lade jag mig raklång i mossan, med huvudet mot en stubbe och solen i ansiktet som värmde, och så låg jag där fullkomligt avslappnad med hundarna runt mig tills solen försvann bakom trädens stammar och det blev kallt. Då gick vi hemåt igen.

   

Jag hade lovat dottern att baka kärleksmums, så det vara bara snällt sätta igång med det och vända upp och ner på köket. Samtidigt ringde en gammal bekant som jag inte pratat med på väldigt länge och det blev ett långt samtal som jag knappt hann avsluta innan en av mina närmsta vänner ringde hon också sen, och min dotter trampade och tjurade missnöjt runt mig på grund av min uteblivna uppmärksamhet på henne.

 

Till slut var kakan klar och vi fikade i en stund av lugn och harmoni. Då var klockan redan nio och jag hade hönsen att se till och den ena katten kunde jag inte hitta någonstans. Vi letade överallt dottern och jag, rädda att hon kanske skulle ha lyckats smita ut någon gång under dagen då ytterdörren stått öppen.

Till slut fann vi henne under duschkabinen i badrummet. 

 

Jag tog valparna med mig in i sovrummet, satte kompostgaller för så de inte kan jaga katterna på natten, och sen fick jag äntligen sova. 

 

Nu på morgonen kunde jag inte hitta någon av katterna, men jag vet att de är inne någonstans i vart fall, men de är makalösa på att gömma sig. Det var minus sju nu på morgonen igen, usch. Längtar efter värmen nu.

 

 

Av Sarplaninac - 25 mars 2020 13:03

En fullkomligt ljuvlig förmiddag på altanen i solen.

Hundarna är trötta och lugna idag. Vet inte vad som har hänt med dem :)
Noah har hittat en udda plats, ha ha.

Neah myser med krattan, och dottern städar och fixar rabatter. Frid över gården, ja hela livet.

#frid #aussie #gård #skåne #lycka #sol #vår

Av Sarplaninac - 25 mars 2020 09:09

God morgon!
Idag fick jag sova till 05:30 så det börjar ordna upp sig nu. *ler*
Somnade även om och sov fram till halv sju. Kändes bara wouv liksom. :))

Sol och en ljuvlig dag har tagit sin början. Noah och dottern poserade lite i köket.

Kycklingarna hade 20 grader under Lampan imorse, och då har det varit - 3 inatt. Det får väl anses som godkänt.

Frukost och zoegas avklarad, nu ska dammsugaren fram först av allt. Spån i hela huset från kycklingarna.


Av Sarplaninac - 24 mars 2020 21:31

Även idag blev det Ängelholm, och vi passade på att miljöträna valparna. Idag var det många, coronatider till trots, som ville hälsa på valparna.

 

När vi kom hem bytte jag lampan till kycklingarna, och vilken skillnad. Det gick från fryst till grillad kyckling då termometern under lampan plötsligt  visade på 40 grader, mot blygsamma tio från den förra lampan,innan jag lyckats justera höjden på den till lagom temperatur.   

     

När det var klart bar det av ut i skogen. Ljuvligt som vanligt.

   

Och sen bar jag ut de resterande sex kycklingarna från inneburen. 

Stod ute och pratade i telefonen efter att den sista kycklingen var på plats i hönshuset och då fick jag se silhuetten av en katt i vardagsrumsfönstret. Var tvungen gå närmare för att se om det verkligen stämde, och jo då, den ena katten satt faktiskt där och utan att någon av hundarna tagit någon notis om henne. Men när jag kom in sen hade hon sprungit upp på övervåningen igen.

 

Jag kände mig inte alls nöjd med att hänga upp lampan i hönshuset i den ynkliga lilla kroken som följde med och som kändes som att den satt ganska löst. Bara tanken på att den varma lampan skulle kunna rasa ner och kanske börja brinna eller bränna kycklingarna kändes allt annat än bekväm, så jag beslutade mig för att göra en egen variant.

Jag vet att man egentligen ska ha elen ovanför så att sladden dras ur om lampan rasar, men jag har inte möjlighet till det just nu.

 

Så jag gjorde min egen variant, och med en kraftigare krok, och sen långa trallskruv och så skruvade jag upp den i taket, och det kändes stadigt och mycket bättre för nattsömnen.

 

Och apropå nattsömn så dubbelkollade jag att ingen katt låg under min säng innan jag tog upp hundarna, och tur var väl det för där låg den grå katten,   

Eftersom de inte har träffats inne nos mot nos än och bekantat sig med varandra, så vill jag inte att första mötet ska ske när jag går och lägger mig. 

 

#kattundersängen #aussielove #hönshusbygge #värmelampa #grilladkyckling 

Av Sarplaninac - 24 mars 2020 09:38

God morgon!
Valparna ändrar inte på sina rutiner ens en minut. 0500 var det dags igen att gå ner och släppa ut dem. Vänligt nog fick jag sedan ligga kvar i sängen och halvsova till strax efter sex, sen var Noah påstridig med sin frukost.

Neah och Lilly. Lilly är en fantastisk mamma till dem.

Nu ska vi sätta oss i bilen igen och köra mot Ängelholm.
Solen lyser, kycklingarna har överlevt natten men jag tycker lampan var för dålig och det var endast tio grader precis under den, så jag ska köpa en annan.
Och så har jag en annan grej att göra också :)

Av Sarplaninac - 23 mars 2020 20:00

Jag har snickrat hönshus, satt igen luckor, delat av en liten del av hönshuset, satt upp en värmelampa och fyllt på mat och vatten i större foder/vattenautomater.

Jag tog ut åtta av dem och lät dem för första gången få vara ute i solen i den lilla inhägnaden.
Sen väntade hundarna på sin kvällspromenad, mat skulle blötas åt valparna, och kycklingarna bäras in i hönshuset innan vi åkte iväg, och en sista lucka skruvas fast.

Batteriet i skruvdragaren tog givetvis slut, och när jag äntligen var färdig så väntade hundarna och dottern otåligt på mig.

Lyfta in kycklingarna var inget problem, de är så trygga med mig nu.

Jag lät sex stycken som inte är fullt befjädrade än vara kvar inne i huset, i mitt vardagsrum och nu är det betydligt lugnare i buren.

Ut i skogen med hundarna, kvällen var kylig men härlig. Jag var aningen trött.

När vi kom hem sen lagade jag carbonara och sjönk trött ner på en stol och andades ut när middagen blev klar. Det var första gången idag som jag kunde sitta ner lite.
Men jag älskar det, livet på gården och kaoset emellanåt. Jag lever verkligen, är aldrig så levande som då.


Nu hoppas jag bara att kycklingarna inte fryser ihjäl därute inatt. Att de ska trivas i sitt nya hem.

#kycklingar #höns #sussex #sussexkycklingar #aldrigsålevande #hönshus #blåspray

Av Sarplaninac - 23 mars 2020 13:46

Morgonen började som vanligt med djuren och zoegas.
Sen upptäckte jag att flera av kycklingarna var hackade blodiga på stjärtfjädrarna.

Bad om råd i ett suveränt forum om höns, och insåg att jag var tvungen att köra till Ängelholm för inköp av värmelampa samt blåspray.

Lastade in valparna i bilen under protester, och efter bara en kort bit på väg av de drygt fyra milen att köra, uppstod problem.
Noah bet sönder tygburen och en hejdlösa cirkus uppstod i bilen när valparna for runt och mina tafatta försök att rädda en påse såjord samt hålla valparna längst bak i bilen bakom gallret var fruktlösa.

Stannade flera gånger men utbrytarkungarna krånglade sig alltid fram ändå.
Svettig och aningen stressad fick jag dottern att sätta sig bak i bilen och vakta dem, och efter lite pip och gnäll blev det äntligen lugnt.

Jag vet att jag måste köpa en riktig bilbur, men just idag finns inte pengar till det..

Gasen i botten hem, innan valparna hunnit vakna, och sen lyfta ut en fågel i taget och spraya blå :)
Blev rätt fint faktiskt ha ha.

Nu ska jag ha en mugg zoegas och sen snickra lite hönshus och dra in el till lampan där, så får de flytta ut ikväll.

#cirkusskogsälvan #hundliv #hönsliv #blåspray #blodigkyckling

Av Sarplaninac - 22 mars 2020 21:45

God natt från oss. Lilly och Neah vilar i soffan efter skogen.
Ute är det minusgrader och en gnistrande stjärnhimmel. Alla djuren är klara för natten och jag har gått ut till stallet och tänt nattbelysningen, som sitter på utsidan och lyser upp så vackert om natten.

Vi gick till platsen med "naturens fåtölj" idag.
Ett stort lugn infann sig med en gång, och allting annat bara rann av mig och försvann, löstes upp i intet, och kvar fanns bara skogen och jag.

Vi satte oss på varsin stubbe och njöt av solens sista strålar, lät den värma våra vinterbleka ansikten, innan den försvann bakom träden.


#skogen #ettmedskogen #frid

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards