One in a million

Direktlänk till inlägg 2 december 2022

Blyg introvert och sociala sammanhang

Av Sarplaninac - 2 december 2022 10:46

Idag är det min kærestes fødselsdag.
Jag tror att han kommer bli glad över min present..

Körde en sväng på morgonen och handlade lite i närmaste rema 1000 affär, och jag gillar verkligen Danmark och danskarna på många sätt. Det är ett härligt avslappnat folk, och man kan dessutom köpa en flaska vin i vilken matvaruaffär som helst.

Imorgon har min Dansk bjudit hit lite vänner på födelsedagsfest, de flesta har jag träffat någon gång innan, men några är nya för mig.

Jag tänker och hoppas att det blir trevligt, jag kan ju vara lite blyg och ha en aning svårt att komma till min rätt i dessa sammanhang, jag behöver att någon bjuder in och drar med mig i ett samtal, då släpper min blyghet, även över språket, och jag kan ta plats och tycka att det är hur trevligt som helst, annars förblir jag ganska tyst och känner mig mest obekväm.

Jag önskar verkligen många gånger att jag var lite annorlunda, för jag tycker att det är fantastisk roligt att möta nya människor idag, när jag mår bra, men detta är en del av min personlighet, präglad av min uppväxt, åratal av utanförskap, och ett antal misslyckanden i sociala sammanhang genom åren, som bara fortsatt undergräva min känsla av att stå utanför..

Finns det någon annan därute, som känner igen sig?

#blygheten #utanförskap #socialasammanhang #introvert #blyg #nyamöten #kæreste #fødselsdag


 
 
wiolettan

wiolettan

2 december 2022 11:51

Grattis till din käresta. Jag är så glad över att ni har hittat varandra.
Jag kan tänka mig att jag skulle ha det svårt att förstå danska och kunna vara naturlig i ett sådant sammanhang, där jag inte begriper alla ord.
Utanförskap, att inte passa inte, inte duga, det har jag känt sedan jag växte upp.
Håller tummarna och önskar dig en finfin helg.
Varm kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Sarplaninac

2 december 2022 12:05

Tack fina du!
Jag förstår danskan utan problem, jag kan nog prata den också egentligen, om jag inte var så blyg och rädd för att det ska låta dumt om jag uttalar orden fel. Jag har lite att jobba med mig själv där.
Varm Kram

 
Diana

Diana

2 december 2022 20:18

Jag har varit som du tidigare, men jag tror jag har tappat hjärnan på äldre dagar (56). Är numera lite för mycket för att passa in ett normalt sällskap.
Jag kan tänka mig att detta beror på att jag varit som du under hela min uppväxt och även fram till bara några år sedan. Just känslan av att inte höra till och vara annorlunda. Inget jag har haft problem med egentligen, men jag har ofta känt att mina nära har försökt att få mig att passa in.
MEN MAN KAN INTE STOPPA IN EN RUND KLOSS I ETT FYRKANTIGT HÅL!

http://quipuskennel.bloggplatsen.se

Sarplaninac

3 december 2022 00:16

Det har du helt rätt i, det där med klossen.
Tack för dina tankar, att du delade med dig.
Ja man är den man är ju liksom.. Men jobbigt ibland

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sarplaninac - Måndag 6 maj 10:07

Godmorgen! Första gången blev jag väckt vid 6 idag. Ut med hundarna i den regnvåta och lite kyliga morgonen. Endast nio grader. Lägger mig på soffan igen, hundarna verkar trötta så jag somnar om. Nästa gång jag vaknar är klockan 0730. Ett li...

Av Sarplaninac - Söndag 5 maj 22:38

På väg till tågstationen i Roskilde, sager kæresten att han ska swisha mig pengar för bensin och broavgift, och att han avser att fortsätta med det de gånger jag kommer till honom. För som han säger, vet han ju om min ekonomiska situation, och att ha...

Av Sarplaninac - Söndag 5 maj 08:24

Så kom jag till Danmark igår vid halv fyra. Möttes av min kæreste som såg lika frisk, glad och välmående ut som jag, sen jag flyttade till Sverige igen. Vi såg på varandra, och han utbrast, Gud vad du ser ut att må bra, frisk, vacker, avslappnad oc...

Av Sarplaninac - Lördag 4 maj 06:24

Godmorgen! Ja jag ska till Danmark idag, men det är inte så illa som det kanske låter. Jag ska lämna min danska bil, dansken köper den av mig, och jag får pengar till att köpa en svensk bil. Problem solved! Så jag kör dit i eftermiddag/kväll, sta...

Av Sarplaninac - Fredag 3 maj 07:55

Så är det morgon igen. Ny dag nya plågor.Charkan tyckte att vi skulle gå upp 0500, det tyckte inte jag.Så efter en snabb kiss av hundar, la jag mig på soffan igen, med Zavannah på min mage, och sov vidare till typ nu.Charkan gnällde missnojt, men föl...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards