One in a million

Alla inlägg under april 2023

Av Sarplaninac - 13 april 2023 06:50

Godmorgen!
Körde redan 0615 hem ifrån idag. Knappt någon trafik så jag var framme 0640 ;)

Nu väntar en lång dag.

Av Sarplaninac - 12 april 2023 21:11

Medicinprov på Danska igår. Jag tycker jag har gjort det riktigt bra faktiskt. Det är en del som skiljer sig från det svenske, och jag hade bara ett fel, och det var på en fråga om en myndighet.

Idag har jag varit på Recoverykurs hela dagen med mina kollegor. Intressant, men jag är helt slut i huvudet av all information. Men jag är glad för att danska språket nu känns så naturligt att lyssna till, att jag överhuvudtaget inte ens tänker på det längre.

Dock har jag fortfarande lite svårt att få något flyt i det när jag ska ha någon lite mer utförlig diskussion. Då blir det en del svenska ord också, men jag har ju bara varit här I 14 dagar..

Mina kollegor är imponerade, kanske inte av mina språkkunskaper;)) men av modet att bara flytta och på en gång börja ett nytt jobb, med en ny inriktning i ett annat land dessutom.

Nu ska jag snart gå I säng. Ja det är sant. Ska upp 0530 imorgon. Börjar 7 och trafiken är faktiskt lite besvärlig på sträckan till mitt jobb, så jag ska testa hur det går. Sen sover jag i båten igen kommande natt.

Ska ha utbildning hela förmiddagen i dokumentationssystem, och sen avslutas dagen med fællesmøde i 3 timmar, så ja, jag kommer nog vara rätt slut imorgon.

Av Sarplaninac - 10 april 2023 17:58

Så är jag nere i båten själv.
Jag börjar klockan sju imorgon, eller halvfjerds uden nul, som min kæreste säger att jag ska säga istället, för jag är så "dålig" på att säga 7 på dansk. Och det är sagt på skoj, vi har samma sorts humor han och jag, och det skrattade vi gott åt.

I alla fall, det tar 8 minuter med bil härifrån, och från huset tar det 25 plus säkert en kvart extra pga trafiken, därav mitt val att pröva och sova i båten. Så får vi se om jag fryser, om det kommer till att gå godt, eller om det kommer krångla på något annat plan..

Ska jag vara helt ärlig, kändes det faktiskt lite jobbigt att åka ifrån honom, och om jag läste honom rätt, så kände han exakt detsamma. Jag har på kort tid vant mig til at vare sammen med ham, och jag elsker ham bare mer og mer.

Jag sa hursomhelst åt mig själv att nu får du fan skärpa dig! Åk ner till båten som du bestämt, du är van att vara ensam och kan inte bli ett våp som varken kan vara ifrån din man, eller ta ett steg utan honom.
Så här är jag nu, med en bok om Ufo, och ett glas vin. Oliefyret kør, her er varmt og dejligt, 18 grader nu.

#våp #oljefyr #vin #båtliv #kæreste #ensamhet #ufo

Av Sarplaninac - 10 april 2023 11:03

Godmorgen..
Vaknade upp relativt tidigt, halv nio, av något som lät utanför, såg att det var en fin dag med sol och blå himmel, så jag bestämde mig helt enkelt för att gå upp.

Gick 4km. Kom på efter drygt 2, att jag kanske skulle ha skrivit ett mess till min kæreste, som fortfarande sov när jag gick.

Jag har bott själv så länge, i 6 år, så jag må lära mig att tänka om lite.. Om jag vaknade upp och min kæreste inte var hemma, så hade jag gärna velat veta var han var.

Det var hursomhelst en skön start på dagen.

#samboliv #gåtur #tänkaom

Av Sarplaninac - 9 april 2023 09:10

Så kom vi hem igår vid sex på kvällen, till ett hus fullt av unga glada, festande människor, musiken dånade, och jag sa till min kæreste att nu kör vi tillbaka till båten.

Det tyckte han var en riktigt god ide, så det gjorde vi..
Vi åt lammstek, drack lite vin, och jag bara hade det riktigt gott. Att vara på båten, det känns som hemma för mig..

Jag har inte frusit inatt, men min kæreste som är känd för att sova länge om morgnarna, han väckte mig redan klockan 7 idag, för han frös och behövde gå upp och sätta på värmen.. Det var bara 8 grader.

Nu har vi druckit kaffe och oliefyret har fått upp värmen i båten till 17 grader. Själv är jag van sen Sverige att ha det kallt. Många gånger under vintern vaknade jag upp till mellan 10-13 grader inne.

#båtliv #nyttliv

Av Sarplaninac - 8 april 2023 14:31

Summering så här långt av livet i Danmark efter 10 dagar.

Jag anpassar mig fort faktiskt, jag trivs och är riktigt glad över både jobbet och sambolivet med min kæreste, det går över förvantan, helt klart, och jag kommer på mig själv med att svara automatiskt på Danska, utan att först alltid tänka över vad jag ska säga, sen bli förvånad när jag inser att jag till och med funnit de rätta orden, liksom utan att jag ens visste att jag kunde de.


Jag tycker det är lite jobbigt att hans hus är så litet och när hans barn är där mest hela tiden, och så tar de ofta hem vänner, och det blir liksom inget eget utrymme någonstans, då får jag lite panik faktiskt. Absolut inte över hans barn, de är söta, väluppfostrade och halvvuxna, utan över bristen på möjlighet att kunna dra sig undan någonstans, och så bara ett badrum till en massa människor.

Men jag har bestämt mig för att jag ska vara på båten, eller i vart fall åka dit om kvällen och sova, en del från och med nu, särskilt de dagar jag börjar jobbet 7, för det tar 10 minuter till jobbet från båten, och från huset är det alltid trafikkaos om morgonen.
Det var faktiskt helt ärligt något jag tog med i beräkningen då jag valde att tacka ja till just det jobbet.

Jag saknar mina hundar, det är jobbigt, men mest har jag så dåligt samvete över dem, och gentemot min son då jag inte lyckats finna ett nytt hem till Zoe. Jag drömmer om dem på nätterna, och vaknar upp med en märklig känsla I bröstet.

Just nu sitter jag ensam I båten, ute I cockpit med en kaffe i solen och bara njuter av värmen, måsarnas skri, av att vara på båten, och så ensamheten. Kæresten blev utringd på jobb I København.

På marinan är det full aktivitet, människor jobbar på sina båtar, och några är redan i vattnet, dock inte vår, den har mer jobb att göras på, men jag har det gott ändå, jag har ju den finaste utsikten och den bästa miljøn.

#upsanddowns #samboliv #båtliv #segelbåt #utvandrad #heltnyttliv

Av Sarplaninac - 6 april 2023 22:00

Så har vi tillbringat dagen på båten, och eftersom vi inte kunde gå igång med gelcoathyvel, så gjorde vi den klar invandigt istället.

Kæresten åkte och hämtade pizza som vi åt på båten. Årets första aftensmad ombord.

Ja det är fortfarande att göra, men vi fortsætter imorgon. Vi har tvättat och torkat av allt, väggar, tak och i skåpen.

Jag körde med trailern till hamnen, fullastad med soffdynor och madrasser, så nu är även de på plats.

På vägen till hamnen hamnade jag precis efter en trafikolycka, eller trafikuheld som de säger här. Politi stoppade mig och visade att jag skulle vända om, och jag tänkte bara, fuck, jag är helt värdelos på att backa med släp. Men så sa han att hvis du ska den vej, så må du vent lidt, och jag bara Ja tak..

Sen tog det inte lång tid ändå innan den var hämtad av bärgare..

Nu sitter vi i soffan och dricker lite vin.. Livet känns fint ;)

#köramedtrailer #trafikuheld #aftensmadombord

Av Sarplaninac - 5 april 2023 16:48

Idag har jag haft en riktigt god dag (ja det säger man på danska här, om en bra dag)
Jag har vågat prata mer, lärt känna de boende lite mer, och varit med och delat medicin, och satt mig in I deras rutiner kring medicin och dokumentationssystem, som skiljer sig lite från det jag arbetat med i Sverige.

De är så trevliga och hjälpsamma mina kollegor, och jag känner hur jag börjar slappna av mer och mer, slutar tänka så mycket och bara pratar og är en lille smule mere mig selv.

En kollega erbjød sig också att möta upp mig på tisdag om jag ville, då vi ska på kurs till ett ställe jag inte varit på förut. Och så upplever jag danskarna som väldigt artiga och vänliga, alltid ett glatt hej, ha en god dag, tak og i lige måde. Det är stor skillnad på när man kommer till en arbetsplats i Sverige, även om jag tyckte mycket om de kollegorna jag hade på sista jobbet.

Jag har även läst om de boendes bakgrund, uppväxt och satt mig lite mera in I vilka de är och deras behov. Gemensamt för de alla är faktiskt en fruktansværd uppväxt och på det psykisk sjukdom. Hemskt...

Så kom jag hem efter jobbet, till en besvikelse. Den gelcoathyvel vi hyrt i fem dagar med start idag, hade inte levererats pga att den som hyrt den innan inte återlämnat den. Fan fan, vi som skulle slipat båt I påsken då jag är ledig.. Har lite svårt att tänka om där, min kæreste också, men det blir vi tvungne till.

Men i övrigt så ja, idag känner jag mig faktisk riktigt tillfreds med det hele..

#trevligadanskar #nyttjobbnyttland #svenskdansk #jobbaidanmark

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards