One in a million

Alla inlägg under maj 2023

Av Sarplaninac - 10 maj 2023 16:41

Och så har jag haft en fantastisk dag igen. De svinger mege for mig.. Men så är det väl också något jag ska räkna med när jag gjort en sån stor omställning i mitt liv, som jag faktiskt har gjort.

Tänk bara på den deprimerade, trasiga människa jag var då jag 2019 i juni, flyttade(flydde) ut I skogen i Skåne. Jag tålde inte ett ljud, kunde knappt med att ha någonting med någon att göra, mitt psyke vsr kört i botten, och min själ var trasig. Jag isolerade mig fullständigt i ett halvår, sedan kom jag i kontakt med en psykolog, och först därefter började jag få styr på livet igen, men det tog mig mer än 2 år.

Idag är jag faktiskt en helt annan, men fortfarande bär den tiden sina spår inom mig, och när jag blir lite utmanad, lite pressad, så får jag det lite som jag nu har det emellanåt.

Men idag har jag varit på kurs, den var intressant och så har jag faktiskt pratat ännu lite mer med människor, och fått lite nya bekantskaper med kollegor, så vi även ska ses privat. Så ja, idag har varit en riktigt god dag.

Av Sarplaninac - 9 maj 2023 16:52

Och så idag.. Lika bra som det var igår på aftenvagten, lika dåligt känns det på dagvagten mellan 8-14. Eller nej, inte jättedåligt, faktiskt inte, för det går så mycket bättre på alla plan nu. De boende vill har blivit trygga med mig och vill gärna ha min hjälp och sällskap. De flesta av mina kollegor känner jag är lättare att prata med nu, och jag känner mig lite mer som en del av gruppen..

Men så är det de där med dagvagt. Ingenting är sådär väldigt strukturerat, det är många gånger väldigt lite att göra och det är en massa dötid där alla bara sitter och pratar, kallpratar om allting och ingenting, och jag kommer inte in I samtalet, det blir liksom ingen öppning när det sitter 10-12 människor runt ett bord, och så har jag bara som person svårt för när det blir alltför mycket socialt kallprat. Sådan har jag alltid varit. Jag kan hålla ut en kort tag, men sedan måste jag faktiskt göra någonting.

Så då blir dagpassen oftast väldigt långa. Jag gör det lilla som står på mitt schema, sen går jag ut I husen och pratar med de boende istället, men det är inte alltid någon som har behov av det heller, och då är jag ved att dö av tristess.

Så ja, efter vart kvällspass älskar jag mitt jobb, men efter de flesta dagpass övervager jag att söka ett annat jobb..

Och den där bilden, den är exakt vad jag tänker var eneste dag då jag kör till o från mitt jobb. ;)

Av Sarplaninac - 8 maj 2023 22:48

Vilken dag, och kväll..
Startade morgonen med crosstrainer i 30 minuter. Det kändes fint, men var faktiskt lite tungt då jag inte tränat på 2 månader, och nu precis har varit sjuk också.

Startade sen på jobb klockan 13, och det gick i ett till 21.
För första gången var vi underbemannade och allting skedde i aften.
Två boende till sjukhus med ambulance, flera oroliga som ville ha stöd mitt I kaos, problem med fmkuppdateringar och medicin och jag tvingades ringa flera samtal För att lösa det.

Dörren till vårat kontor och faktiskt också säkerhet om någon boende blir våldsam, gick inte att låsa. Det krävdes många samtal från min sida Innan problemet var löst.

Trots allt synes jeg det har været en fin aften. Jag har löst problem, känt mig engageret, och märker tydligt att de boende nu accepterar mig och söker mitt sällskap och vänder sig till mig med problem.
Och även om jag inte tycker det är bra att jobba underbemannade, så tar jag det hela med ro, och är inte ens i närheten av att stressa upp mig som min ena kollega.

Av Sarplaninac - 7 maj 2023 17:27

Och så har jag bara haft en alldeles fantastisk dag på jobbet.
Jag kommer så otroligt mycket mer till min rätt I lite mindre sällskap, och idag har vi varit 4 och sedan 5 personer mellan 7-15.
Inga problem alls, och jag pratar faktiskt utan att tänka över det alltför mycket, på dansk. Så säger en vikarie jag jobbade med idag"Hur länge har du varit i Danmark? Och jag svarade en månad, och då säger hon att Du pratar verkligen bra danska för att ha varit här så kort tid. Och jag bara blev så otroligt glad, de orden gjorde min dag..

Jag har gått lång promenad och inköpsrunda med två boende, blivit bjuden på glass fast vi inte får ta emot något egentligen, och jag tackade nej, men sen gick en av dem in på en bensinstation och kom sen ut med en stor glass till mig, strålande glad, och det var bara till att äta den.

Jag pratade sen med mina kollegor om det, och i sådana situationer kan man inte göra annat. Det har också att göra med allmänt hyfs och att bygga kontakter såklart, men jag är inte alls bekväm med att ta emot något som någon boende betalat.

Efter det hade jag ett besök hos en annan, som var så glad över mitt sällskap att det dukades upp kaffe och kaka. Jag dog nästan ;))
Jag känner mig i vart fall virkeligt uppskattad, och det är underbart.

Av Sarplaninac - 7 maj 2023 06:48

Godmorgen..
På väg på jobb.

Kunde inte finna min frokost som min kæreste gjort iordning till mig igår, av de som blev över från aftensmaden. Förmodligen har hans son spist den inatt.

Det sker faktiskt sjældent, men ibland blir jag bara så irriterad, på att min frokost är væck, min kæreste snarkade inatt, och det där irriterande ovasendet från nedervåningen inatt, som förmodligen bara var ljudet av att min kærestes son spiste min frokost.

Av Sarplaninac - 6 maj 2023 15:59

Nu har jag inte skrivit på länge igen, men dagarna bara går så fort här och nu.

Idag har jag haft en fin dag på jobbet, jag anordnade en aktivitet där jag körde med några av de boende till ett centrum, där handlade de, och sen fikade vi på ett café och gick runt lite och kollade på veteranbilsutstallningen som var idag.

Det gick fint och jag känner mig nöjd och glad med dagen. Jag börjar komma in I jobbet nu, lite mer för var dag, även om jag vissa dagar fortfarande kan ha det lite jobbigt och tvivla på mig själv och om jag passar in där.

Jag har något jobbigt virus i kroppen, det började med lite halsont och ungefär tusen nysningar, följt av värk i kroppen och en allmän sjukdomskansla som inte vill släppa taget om mig. Nu har jag precis kommit hem från jobbet, och direkt till soffan.

Min kæreste är söt och kommer med täcke och kuddar och lite att dricka.

Min söta kæreste föreslog att vi ska köra till Sverige på tisdag efter jobbet och hämta min dotter hit till Danmark några dagar. Det gjorde mig riktigt glad. Jag vet att det går tåg, men som min kæreste sa, första gången vill det vara fint att bara hämta henne, då hon har mycket ångest och så, så slipper hon tågbyte och den stressen. Så det gör vi bara.

Av Sarplaninac - 1 maj 2023 19:24

En fin kväll på jobbet så här långt.

Innan jag tog på arbejde så tog jag en promenad där jag bor, och upptäckte nya vackra omgivningar.

Blev positivt överrasskad över att finna hus med ensligt läge i fantastiska omgivningar.

Min kæreste och jag är ju helt inne på att segla runt jorden om 2 år. Men om något sker så att vi inte skulle kunna det, eller om vi tröttnar på segling, ska vi köpa en liten gård med avskilt läge och ha djur, antingen i Danmark eller Sverige. Vi delar exakt samma syn på hur vi vill leva vårat gemensamma liv, och det är så underbart.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards