One in a million

Alla inlägg under oktober 2023

Av Sarplaninac - 12 oktober 2023 09:15

Godmorgen!
Idag tvingade jag mig själv upp ur sängen redan klockan åtta.
Det är ju tyvärr jobb imorgon, och jag ska upp 0530, så farval till god sömn, men gör ett fåfangt försök genom att gå upp tidigt, att kanske kunna falla i sömn inatt, innan klockan ett..

Igår beställde jag två klänningar. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av annat än funktionsklader, som passar ett liv i skogen, med hund, eller seglarkläder, men nu har jag ju ett jobb där man inte har arbetskläder längre, så jag prövar att finna min stil, någon sorts stil..

Bilden är från Borgholm på Öland, där vi besökte min bästa vän på vår sejlerferie .

Nu ska jag se till att få i mig lite morgenmad, och sen ska jag göra æblejuice av de æbler som är kvar..

Min telefon har danskt språk, så därför blir orden och stavningen lite märklig, det är vilt omstændeligt at få till det svenska, så ibland orkar jag inte, och så blir det som det blir. Det går nog att förstå ändå tänker jag..

Av Sarplaninac - 11 oktober 2023 22:55

En onsdag..

Den söta katten kom på besök igen.
I bakgrunden, tavlan från Sverige, och min bästa vän.

Det bästa har inte hänt ännu..
Fantastiska ord, från ett annat liv, men likväl så sanna.

Bilder från den sista kvällen på vår 5 veckors långa segling. Jag, min kæreste och en god vän till han, som också blivit en vän till mig, var sammen de sista dagarna.

Det var Hundested, och så till Dejligheden. Jomfruhummer, den läckraste, och stämningen var både hög och låg, hög för att det var så fantastiskt vackert, sällskapet perfekt, men lågt för att det nu var slut på seglingen för den här gången.



Regnet har öst ner till och från idag, och jag har vikt tvätt och fixat lite här hemma.

Min kæreste sover nu. Det gör inte jag. Jag är inne I min naturliga dygnsrytm, som innebär att somna någon gång mellan 12 och 2 om natten. Sova till 9-10 om morgonen, och jag har inte ett endaste sömnproblem i hela världen. Sån har det alltid varit, men så fort jag försöker pressa mig in I det där med dagvagt och aftenvagt om vart annat, eller bara dagvagt så är mina sömnproblem katastrofala..

Jag måste allvarligt övervaga ett annat jobb med andra tider framöver..


Av Sarplaninac - 11 oktober 2023 10:55

Godmorgen.. Efter nio timmars sömn tvingade jag mig själv upp ur sängen.
Jag har varit hemma från jobbet i några dagar då jag har varit fullständigt utmattad, såpass att det tagit sig rent fysiska uttryck som yrsel, illamående och ont I magen.

Det går många underliga virus på mitt jobb just nu, så jag vet inte om mina symtom är orsakade av ett virus, eller om jag "lige er gået over stregen igen", och kört lite för hårt med mig själv..

Några dagar hemma, och i genomsnitt 10 timmars sömn, har gjort underverk med min kropp, och nu börjar den kännas som vanligt igen..

Applena står där ute och väntar.. Ska bara dricka kaffe, och vakna långsamt till Netflix och Virgin river, en sockersöt serie som är rena meditationen att starta och avsluta dagen på.

Bild från sista besöket i Skåne..

Men idag ska jag faktiskt kliva upp från soffan och gå ut ur huset. Det har jag inte gjort på flera dagar.

#Danmark #svenskaidanmark #æblejuice #virginriver

Av Sarplaninac - 10 oktober 2023 23:08

Så har ännu en dag i oktober gått, och det är
en dag närmare hundvalp.

Katten har som sædvanligt varit på besök, och min kæreste har som alltid lagat god aftensmad som vi har ätit framför tvn och sett på en av de serier vi följer. Just nu Naked and afraid Last man standing, och så Survival the raft.

Igår var det flæskestegsandwich, något av det godaste jag vet här I Danmark, och idag fyllda pitabrød på det som var över från igår.
En fantastisk dressing som min kæreste gjort, och lite stekt svamp också till det, sen var jag redo för matkoman i soffan.

Bilder från när vi gjorde æblejuice. Det är fortfarande extremt många applen kvar att ta hand om..

Jag var I Sverige för knappt en vecka sedan. Hälsade på mina barn och så Zaray. Åh vad det gjorde ont I hjärtat att skiljas från dem, lite extra mycket den här gången..

Fann lite svamp, men långt ifrån vad jag hade förvantat..

#oneinamillion #flæskestegsandwich #livetidanmark #hundvalp

Av Sarplaninac - 10 oktober 2023 15:32

Det är månader sedan jag skrev något sist, och här har livet förandrats till det bästa på alla plan.

En liten staffe-flicka flyttar till oss om exakt en vecka
Ja självklart kunde jag inte leva utan hund här I Danmark.

Jobbet går superbra, språket går bättre och bättre och jag känner mig väl tilpass på jobbet nu.

Vi seglade i 5 veckor på vår semester, och när jag kom tillbaka var jag så efterlangtad av både kollegor och boende att jag blev en lille smule rörd..

Det funkar också faktiskt fint att bo i det lilla huset tillsammans med min kæreste och hans barn, men min kæreste är igång med att vi ska flytta till ett bättre hus till våren, och det ser jag fram emot.

Vi har ett överflöd av applen på tomten, och vi har gjort 27 liter farskpressad æblejuice och satt I frysen, samt kokat appelmos och så tærnat och fryst in applen att ha till smoothie, paj och annat.

Jag är tillfreds med livet, visst har vi haft och har ibland lite konflikter jag och min kæreste, men så pratar vi ut om det och går vidare, ännu starkare.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards